sreda, 27. november 2013

DAN ZA DOBRODELNOST

Včeraj smo Leni, Simona in Ana obiskale Mladinski dom Malči Beličeve v Ljubljani in razveselile otroke z različnimi pripomočki, opremo in oblačili, ki smo jih v klubu nabrali z vašo pomočjo.

Vse se je začelo že pozno spomladi v času priprav na naš triatlon, z odločitvijo, da bo letošnja humanitarna nota malo drugačna. Tako smo vse udeležence Triatlona Luke Koper za pokal Istre prosili, naj s seboj prinesejo opremo in pripomočke, ki je njihovi najmlajši ali sami ne potrebujejo več. Vse zbrano pa smo po dogovoru z ravnateljico doma, gospo Olgo Rupnik-Krže, podarili otrokom iz 6 različnih družin doma.
Slika 1: ravnateljica doma gospa Olga Rupnik-Krže se je ob priložnosti spominjala
časov, ko je bila tudi sama "mlada" in aktivna
Srečanje je potekalo v prijetnem in sproščenem vzdušju. Najprej smo se seveda spoznali, nato pobrskali po kartonskih škatlah polnih malenkosti, za zaključek pa so nas otroci popeljali še na sprehod po prostorih doma in z nami delili košček svojega vsakdana.

Slika 2: nekdo bo zelo vesel! :-)
Tako vzgojiteljice kot otroci so pokazali veliko zanimanje in hvaležnost za naš obisk kot vse tisto, kar smo pripeljali s seboj. In bilo je lepo.

Otroci so okrog kartonastih škatel krožili polni navdušenja in v pričakovanju novega. Pika na i pa so bile turkizno modre klubske majčke, ki so jih seveda kar takoj oblekli.

Slika 3: nove majčke!!! :-)
Poslovili smo se v želji, da nekaj podobnega kmalu ponovimo ter tako pomagamo, pričaramo kak nasmeh, morda le polepšamo trenutek, pri vsem tem pa se počutimo odlično, saj velja, kot je to lepo ubesedila Leni; vsako dobro delo vedno prinaša dober občutek!

Slika 4 in 5: še skupinska fotografija pred odhodom

PR ŠD 3ŠPORT
Ana Radivo

Ni komentarjev: