sobota, 15. september 2012

3športovci odplavali 28.mini plavalni maraton v koprskem zalivu

"V sijaju tihega in mirnega, z vabljivim soncem obsijanega koprskega zaliva, v vstalem prijaznem nedelovno sobotnem jutru sem ODPLAVAL Koprski Plavalni Maraton Mokra Mačka Koper - Plaza Žusterna. Resnično sem imel občutek, da sem treninge opravil v pravi smeri in izkušnje iz vseh mojih plavalnih eventov vložil v profesijo 1150m dolge trase. Odplaval sem globoko, v prvi polovici tekmovalne skupine. Vseč mi je, ko vsako leto mlajše in plavalno natrenirane generacije ob startnemu poku zbežijo kot ribice in "Ti" kot izkušen dolgoprogaš ostaneš popolnoma nemočen, a nasmejanega obraza... Občutki segajo tudi v to, kot bi bila letos najbolj uspela tekma v tej smeri... Čestitke prav Vsem!!!" so bile besede našega člana Sebastjana Ždraliča, ki je za omenjeno dolžino potreboval pičlih 22 min.

Žal je datum 28. mini plavalnega maratona sovpadal s tradicionalnim Garminovim triatlonom Bled, tako da je večina klubskih kolegov bila odsotna. Kljub temu se lahko pohvalimo, da smo poleg vseh plavalnih klubov edini triatlonski udeleženci na tem plavalnem dogodku. Tako smo razdaljo 1150m preplavali Lili in Zvone Černeka, Alenka Vodopivec, Sebastjan Ždralič in Simona Glavan.


Sproščenost na štartu je odražala samozavest, ki smo jo postopno gradili na treningih. Naš cilj je bil preplavati razdaljo in se pri tem imeti fajn. Plavalnega mini maratona se je udeležilo 147 plavalcev vseh starosti in prav škoda je, da ni bil udeležba večja. Razdaljo smo preplavali v spremstvu bark, saj organizacija takšnega dogodka na srečo J zahteva ustrezno varstveno spremstvo.

Od vseh nas je najboljšo uvrstitev dosegla Alenka, ki je v kategoriji veterank je zasedla pohvalno 2. mesto, s časom 24min, ostali pa smo uspešno brez težav preplavali zaliv.

Plavanje je odličen šport, primeren za vsakogar: mlajše, starejše, zelo aktivne ali tiste malo manj. Zato, vabimo prav vse, da se nam pridružite na plavalnih treningih, kjer boste lahko uživali v dobri družbi, zraven pa na zabaven način poskrbeli za svoje zdravje, krepili boste srce in dihalni sistem ter mišice celotnega telesa, brez obremenitev na sklepe in tveganja poškodb. Če je vaša želja, da bi se naučili pravilne tehnike plavanja, ali bi jo radi samo nadgradili, ali se enostavno zabavno razgibali, bodo za to z veseljem poskrbeli naši izkušeni trenerji. Najtežji je prvi korak, zato  le pogumno! Se vidimo!

Simona Glavan

Ni komentarjev: