torek, 8. maj 2012

TEK, KAMERA in DOBRA DRUŽBA!

V ponedeljek 30. aprila in v sredo, 2. maja, smo se dobili na Bonifiki, kjer smo opravili snemanje našega treninga, natančneje Peter in Leni sta snemala tehniko tekačev, sam pa sem tokrat prevzel  tudi vlogo fotografa.

Po 2 krogih ogrevanja so sledile 10 minutne gimnastične vaje in napotki kako izvajati določeno tekaško vajo in kako bo potekalo samo snemanje.

Najverjetneje je vsak pri sebi ugotovil, da ima določeno »napako«, bodisi da preveč potiska nogo naprej (pristanek na peto), izvaja predolge ali prekratke korake, ima »spuščene« boke, ramena preveč upognjena nazaj/naprej, da teče »zakrčeno«, nepravilno maha z rokami. Vprašamo se, a je sploh mogoče, da vsi člani tečemo z določeno »napako«?

Odgovor je absolutno DA! Čeprav je vsak tekač začetnik prepričan, da vsak zna teči, je zmotno prepričanje o tem, da znamo teči pravilno! Najpogostejši razlog za poškodbe, je ravno nepravilna tehnika teka! Prav zaradi tega, smo se v ŠD 3ŠPORT odločili, da bomo redno izvajali snemanje in analizo tehnike teka za vse nove in obstoječe člane!

Osebno že cel teden »brusim« tehniko in priznam, da že čutim rahlo bolečino v sprednji stegenski mišici (drugačna obremenjenost), ampak ta del je neizogiben, zato ga ne preklinjam. Konc koncev, zavedati se moramo, da ob pravilni tehniki teka postanemo hitrejši, bolj ekonomični, predvsem pa se zavarujemo pred poškodbami!

Tisti, ki smo bili na snemanju, smo tudi srečni odšli domov in že čakamo Petrovo analizo!

Tisti, ki pa niste bili, vam toplo priporočam, da se udeležite naslednjega snemanja, ker bo zabavno in poučno!

Tomi Cikron










Ni komentarjev: