petek, 2. december 2011

DOS - DIRKA OKOLI SLOVENIJE

Nekoliko z zamudo vam predstavljamo zgodbo mešanih dvojic dolgotrajne kolesarske Dirke Okoli Slovenije, tekmovalcev Marka Obranovič in Leni Fafangel, ki se je odvijala 12.-14. maj 2011.


Celotna zgodba na VIDEO posnetku: 3ŠPORT DOS EXTREME TEAM

Marko Obranovič - ZAKAJ DOS?

Preteklo je pol leta odkar sva z Leni prevozila dolgo cestno doživetje imenovano DOS. Če želim danes ponovno opisati celotno zgodbo in dogajanje jo lahko opišem s skoraj enakimi besedami kot sem zgodbo opisoval takoj po njenem zaključku. Še vedno se dobro spominjam vseh priprav, prevoženih kilometrov na treningih, organizacijskih akcij, adrenalina na štartu in vsakega prevoženega kilometra na dirki. Natančno se spominjam prihoda v cilj in veselja za uresničitev natančno zastavljenih ciljev.

V slabih dveh dneh vožnje se pripeti veliko dogodkov. Neprestano se nekaj dogaja. Ves čas je napeto. Kaj vse smo doživeli ne bom opisoval, ker sem o tem že veliko govoril. Vsi dogodki so edinstveni, vse je prepuščeno improvizaciji. Vse je potrebno izvesti hitro in popolno. Edino pot je natančno določena. Veliko je bilo lepih, še več pa neprijetnih trenutkov in bližje kot si zaključku dirke, težje je bilo prenašati utrujenost, zaspanost, nervozo, odrgnine...

Še vedno pa imam občutek, da nisem dovolj zahval namenil najini ekipi, ki sva jo z Leni poimenovala kar 3 Šport Dos Extreme Team. Ekipa, ki je toliko ur spremljala vsak najin korak, nama ustregla vsaki želji in naju motivirala vse do cilja. JA, naša ekipa je odigrala ključno vlogo. Po mojem mnenju je bila to zmaga najinega ekipe. Oni so šli na dirko bistveno slabše pripravljeni kakor midva z Leni. Brez treningov. Motivacije, spodbud in štosov iz strani ekipe ni zmanjkalo. Na DOS-u spoznaš sebe v pravem pomenu, spoznaš kaj pomeni, da ekipa diha zate in spoznal sem svoje večne prijatelje. Veliko prijateljev nas je spodbujalo tudi ob cesti - dodatna doza adrenalina. Zato vsem še enkrat iskrena hvala!

Danes, ko gledam za nazaj lahko rečem, da sem zaradi DOSa močnejši. Vsak kanček napora, ki sem porabil v štirih mesecih priprav in v dveh dneh dirke, se je obrestoval. DOS me je naučil, da sem z odločno voljo sposoben premagati vsak napor. In to je in bo moje vodilo za naprej.

Ekipa:
Tomaž (šef, voznik, multipraktik...), Irena (prehrana, gospodinjska opravila, multipraktik, ...), Peter (voznik, maser, svetovalec, trener, neskončni optimist, ...), Aleš (voznik, svetovalec, humorist, motivator, ...), Dejan (voznik, ...), Danijel (multipraktik, ...), Matej (voznik)

Posebne zahvale:
Leni - hvala za povabilo na DOS (malo je tako pogumnih punc)
Jure Robič - hvala za vso inspiracijo
In posebna zahvala gre tudi tistim, ki mi zavidajo. To me dela še močnejšega. 


Leni Fafangel – ZAKAJ DOS?

Ker je minilo že kar nekaj časa od najinega uspešno zaključenega projekta DOS, posredujem mail, ki je bil poslan 20.maja, torej nekaj dni po zaključku dirke, kjer so opisani občutki in zahvala, ki sem jo namenila našim članom 3ŠPORT DOS EXTREME TEAM-a!

Ne bom preveč ovinkarila, vendar priznam, da se vsakodnevno spominjam naših kratkih dogodkov iz Dirke okoli Slovenije. Glede na to, da gre za ekstremno dirko, so občutki precej mešani. Utrujenost je že zbledela. Res pa je, da mi organizacija naše klubske športne prireditve (Dnevnikov triatlon za pokal Istre) zasede ves čas, tako, da sem bila primorana preusmeriti misli že takoj po Dos-u. 

Če povzamem nekaj stavkov glede celotne dirke, opažam, da (če izpustim nekaj trenutkov) je bila tekma enostavna oz. še zdaleč nikakor ne ekstremna. Porajajo se vprašanja, ali sem bila tako dobro psiho-fizično pripravljena, ali mi urica spanja doprinese zelo učinkovito regeneracijo, ali so bile masaže tiste, ki so najbolj prispevale, morda vreme, ki se je obdržalo vse do zadnjega kilometra, ... ali je to, da me je v cilju zamikalo, da bi sama odvozila 1139km!?

Ko sva prevozila ciljno črto, nisem občutila, da bi šlo za dirko, temveč zastavljen in uspešno izpeljan projekt. Znašla sem se v svojem svetu in postavila so se mi nešteta vprašanja. IN KONČNO IMAM ODGOVOR čemu občutek, da je bila to ena izmed mojih najenostavnejših tekmovalnih udeležb. Odgovor ste VI! Vi ste tisti, ki ste omogočili, da je bilo vse tako "enostavno". Odlična medsebojna organizacija med člani ekipe, super vožnja voznikov, pogosta in kvalitetna masaža Petra in Vinca ob prisotnosti bolečin, Tomaž, kot najboljši in strpen šef ekipe, Aleš, ki je v vsakem trenutku s svojim umirjenim glasom nasmehnil celotno ekipo, Dejan, ki je s svojo zbranostjo in vsestransko pomočjo prispeval ogromen delež, Vinc, ki je mešal najboljše napitke, ki so me pripeljale vse do cilja, hvala Mateju, ki nas je z odlično vožnjo in motiviranostjo pripeljal do Kranjske Gore in moja Irenca, ki se ji ne bom mogla nikoli toliko zahvalit, kolikor mi je teh 44ur in 24minut bila naklonjena. Vsekakor, zame, to ni bilo tekmovanje, ampak zgodba, kjer sem uživala v ogledu narave Slovenije in še bolje spoznala čudovite ljudi!

Resnično se vam zahvaljujem za VSE!

P.s.: posebna zahvala celotni družini Obranovič za vso zavzetost, brez vas ne bi bilo DOS-a!

Skupno druženje bo kmalu na sporedu, o tem boste še obveščeni ... No, to smo že opravili J.

Še enkrat ISKRENA HVALA! ZAME STE NAJBOLJŠI!

Danes, ko je minilo že dobre pol leta od zaključka DOS-a, vam lahko povem tudi to, da je v najtežjih trenutkih, bodisi na tekmovanju ali na treningih, vedno z mano prisoten tudi prijatelj Jurko – Jure Robič, ki me še dodatno motivira s svojo vztrajnostjo in odločnostjo.

Zakaj DOS? Zakaj ultradolge ekstremne dirke? Spoznati sebe, prekoračiti svoje meje, potipati svoje limite in dokazati SEBI kaj zmoreš! Kje se skriva izziv? Ekstremno uživati a hkrati do cilja te loči velika neznanka.


P.s.: Marko, hvala tebi za sprejem povabila (malo fantov je tako pogumnih, da bi si upalo iti s punco na DOS) :)

Kot bi rekel moj dober prijatelj, vidimo se v naslednji športni vojni… J

Z zelo odličnim časom je zaključil svoj že 3. DOS tudi naš ultratriatlonec Matej Markovič. Evgen Vižintin je moral zaradi zdravstvenih težav v zadnjih kilometrih žal odstopiti.


Iskrene čestitke!

Ni komentarjev: