sreda, 8. oktober 2008

PONOVNO PESTER VIKEND ZA NAŠE ČLANE

V nedeljo se je v Novem mestu odvijalo Državno prvenstvo Slovenske vojske in policije v cestnem kolesarstvu, kjer so prevladovali večinoma triatlonci in duatlonci. Na 72km dolgi progi so se pomerili naši policisti in policistka. Matej Paradiž je osvojil 8. mesto, Marko Mohorčič 12. (spodaj video posnetek padca v samem finišu) in Marjetka Šibelja, ki je zmagala v ženski konkurenci.

Teka dolgega 21km - Nabrežine so se udeležili nasldenji člani: Benjamin Skok (1:19:14), Evgen Vižintin (1:31:52) in Boris Pečar (1:40:53). Peter Harnold je tekel le kot spremljevalec oz. "zajec". Kot je razvidno iz doseženih časov, so se vsi zelo dobro odrezali. Rezultati na: http://www.marathontrieste.it/



Naša Petra Schumet je povedala: "5.10.08 je bila tekma vlečnih psov Canni Cross-Dryland v Tribižu - Italija, katere sem se udeležila tudi jaz in osvojila 1. mesto. Ker večina ne ve, kaj je to, naj razložim, da je tekma z vlečnimi psmi, vendar poletna varianta. Vsi pomislimo na vlečne pse in sneg, kar je vse lepo in prav, vendar tudi poleti ne počivamo. Ne tekmovalci, ne psi. Ko ni snega, nadomeščajo smučke tekaški copati in sani nadomeščata kolo in voziček. Kot članica ŠD 3ŠPORT pa se ukvarjam tudi s to zvrstjo športa. To je tek čez drn in strn, kjer je pes z elastično vrjo povezan s tekačem. Pes vleče tekača, kjer mora tekač dati vse od sebe, tako, da dohaja pasjo hitrost. Enako velja za tekmovalce na kolesih in vozičkih. Bilo je res super. 4-kilometerska proga po gozdu v lepem jesenskem dnevu ter šprintom s psom. To je čudovit občutek, sodelovanje človeka in psa. Moram pa povedati, da k boljšemu rezultatu sta pripomogla tudi moja trenerja Leni in Peter, tako da vse zahvale tudi njima."

Ni komentarjev: